Projecten

Dumfries House – East Ayrshire, south west Scotland

Dumfries House is een van de mooiste statige huizen van Groot-Brittannië. Dit prachtige landgoed en 18e-eeuwse huis met zijn ongeëvenaarde collectie karakteristieke meubilair ligt op een terrein van 2.000 hectare en biedt voor elk wat wils.

De Kuil Hedging beschikt over een ruim sortiment Taxus in een uitstekende kwaliteit. In 2016 zijn deze gebruikt om ‘The Maze’ bij Dumfries House te creeren. The Maze is een op maat gemaakt doolhof van Taxus planten dat in de zomer van 2016 is geopend.

Bijna 2000 stuks in de hoogte van 200 cm werden geplant tijdens de bouw en waren volwassen genoeg om er meteen in te verdwalen. Na verloop van tijd zijn de hagen ontwikkeld om het labyrint nu nog beter tot zijn recht te laten komen.

Het doolhof, met obelisken en een Japanse pagode, was een idee van ZKH prins Charles, geïnspireerd door het uitgebreide doolhof op Sandringham en zijn jeugdbezoeken daar. Het is ontworpen door landschapsarchitect Michael Innes uit Fife en de paden strekken zich uit over meer dan een halve mijl.

Het ronde, bijna symmetrische doolhof bevindt zich net ten zuidoosten van Adam Bridge en heeft al 7000 bezoekers verwelkomd – die allemaal weer veilig hun weg naar buiten vonden.

Meer lezen hierover? Klik op de volgende link:
https://dumfries-house.org.uk/attractions/maze